De eerste dag van het bivak zit er alweer op. Iedereen is vandaag veilig aangekomen en ligt ondertussen in dromenland.
De fietsers waren vandaag ook in een toptempo hier.
De kookploeg startte het bivak meteen met een schot in de roos: de traditionele spaghetti met een lekkere chocomousse als dessert.

Hier nog een kort overzicht van de 4 jongste groepen.

Lang verwachte groeten uit Mol van de kadeekes.
We zijn deze middag goed aangekomen op de kampplaats en we hebben rechtstreeks onze slaapplek ingericht.
Na een rondleiding op de bivakplaats zijn we het bos gaan verkennen en zijn heuse rovers geworden.
Na het tanden poetsen, wc gaan en een verhaaltje zijn de kadeekes nu dodokes doen.
Tot morgen!

Vandaag kwamen de speelclubs aan op de bivakplaats! We vlogen er meteen in door met een spel versiering te verdienen en de tent in te richten! Na dit spel gaven we een rondleiding op de bivakplaats en verkenden we de omgeving! De eerste dag was enorm leuk! Zelfs zo leuk ,dat de leiding vergat om fotootjes te maken. Tot morgen!!

Hoi hoi
De rakwi’s kwamen na een goede busrit aan in het mooie mol! Na het uitladen van de koffers en het installeren van de bedjes begonnen we eraan! Er werd van start gegaan met het grote picasso spel. Alle vlakken werden met succes geverfd door onze experts. Hierna verkenden de rakwi’s de omgeving en zwierden ze als Tarzan & Jane over de smerige beek. Na deze bezige middag werden de maagjes goed gevuld met een goede spaghetti gemaakt door onze kookploeg. De avond eindigde met een fijn quizje. En niet zomaar eentje, er stonden kauwgomballen en teentjes look op het spel. Nu liggen ze netjes in hun bed (hopelijk, maar waarschijnlijk niet). 

Hasta la Vista

De tito’s vertrokken vanmorgen met veel enthousiasme richting Mol met de fiets. Voor sommigen was dit de eerste keer dat ze de bus inruilden voor hun fiets. Op een klein mankementje na had vooral de leiding problemen met hun fiets, maar niets dat we niet hebben kunnen oplossen! Enkele uren en 70 km (!) later is iedereen veilig en vlot op de bivakplaats geraakt. Iedereen heeft dat supergoed gedaan! Ondertussen zijn we geïnstalleerd in onze tenten, staat onze tito-vuurkorf fijn te branden en hebben we het Tiktok-spel gespeeld. Nu ligt iedereen uitgeteld te slapen en zit de eerste fijne bivakdag er al op! Tot morgen!

De keti’s werden voor het eerst wakker op de bivakplaats in Mol. Hier genoten ze eerst van een stevig ontbijtje om hard te kunnen werken aan de vlaggenmast. Na het ontbijtje vlogen ze erin en werd er gesjord, geboord, gezweet en gezwoegd. Door het harde werk was tegen het middageten al een groot deel af van de vlaggenmast. Na het middageten kwamen ze eerst terug op krachten. Dit deden ze niet door traditioneel even de oogjes dicht te doen, maar door nog intensief te voetballen. Hierna begon het harde werk weer. De keti’s bewezen zich en de vlaggenmast stond in een mum van tijd recht. Na een staande ovatie gaven de keti’s zich ten volle in de pannenkoeken wedstrijd. Hier behaalde team keti de tweede plaats na de oudleiding. Ten slotte maakten de keti’s het laatste af aan de mast, werd de chillhoek gemaakt en werd er nog gezellig gepraat. Deze intensieve dag kreeg de keti’s niet klein, maar liet hun wel verlangen naar een zacht kussen en een warme deken. De keti’s wensen iedereen een goedenacht en kijken uit naar morgen. Slaapwel!

We zijn nog opzoek naar leuke foto’s / groepsfoto’s van tijdens de startviering en vertrek in As. Je kan deze onze bezorgen via deze link: https://forms.gle/AHzLfk7V9hiYLG547

Heyhey!