Voormiddag speelden de kadees mee met het groepsspel in bubbels, we deden allerlei opdrachten tegen de oudste groepen om er voor te zorgen dat de biggetjes gered konden worden! Namiddag deden we vettige spelen met de nodige douchebeurt! ‘S avonds was het al weer tijd voor de bezinning, het was alweer de voorlaatste avond!

Dag allemaal! Vandaag hadden de speelclubs weer een hele leuke dag. Het was niet zomaar een dag vandaag, het was namelijk groepsdag. In de voormiddag werkten de twee bubbels – van op afstand- samen om ervoor te zorgen dat de varkens gered werden van de saucissenmachine. Door heel goed samen te werken en met hun enorme enthousiasme zijn de leden daar gelukkig in geslaagd! Namiddag bouwden en knutselden de speelclubs hun eigen pikdorsers om er daarna mee te racen. De speelclubs lieten zich van hun creatiefste en fanatiekste kant zien. De namiddag eindigde met een superspannende pikdorserrace. ‘s Avonds zaten we met heel de chiro gezellig en rustig samen voor de bezinning. Dit betekent dat we alweer aan de voorlaatste avond van het bivak zijn gekomen. Morgen rest ons enkel nog het kampvuur alvorens alle kapoenen weer huiswaarts keren. Daarover morgen meer! Speelclubs out! 😴🏕

Nog een late update over de tweedaagse van de tito’s 🙂

De tito’s vertrokken op tweedaagse na een stevig ontbijt van spek en eieren. De fietstocht ging richting Hamont-Achel, waar ze na een halfuurtje belandden op de prachtige kampeerplaats. Hier werden dan de tentjes opgezet en werd er een lekker middagmaal gegeten. Daarna streden de tito’s in Expeditie Robinson, die verdiend gewonnen werd door Mathis. Na het spel, genoten de tito’s van een warm kampvuur en een lekkere barbecue. De avond werd afgesloten met ‘s mores en een gezellige babbel. De ochtend erna werd ingezet met een lekker warme koffiekoek, chocoladekoekjes en brood. De tocht werd verdergezet naar het centrum van Neerpelt, waar we lekker onze buikjes vulden met frietjes en frituursnacks. Met een goed gevulde buik, begonnen we aan een stevige kanotocht richting Valkenswaerd. De tocht van 15km kan omschreven worden als één en al plezier, ook al werden we vergezeld door veel muggen en viel er hier en daar een kano om. Daarna gingen de tito’s samen met de aspi’s kampwaarts met de fiets. Vermoeid en voldaan genoten ze nog van een heerlijke douche, en kropen ze vroeg hun bedje in.

Vandaag, op dag 9 alweer, staan de laatste activiteiten bij iedereen op het programma! De tijd is weeral omgevlogen hier in Neerpelt. We sluiten de dag af met leuke kampvuurtoneeltjes en natuurlijk het kampvuur! Zo dit was alweer de laatste blogpost vanuit Neerpelt!

Tot morgen xoxo