De kadees deden voormiddag een spel om de boerderij te voorzien van plantjes. Aan de hand van opdrachten hebben ze de biologische serre gebouwd. De kadees hebben lekkere waterkers hierin gezaaid die (hopelijk) tegen einde bivak uitkomt :). Namiddag trokken de kadees het bos in om een leuk bosspel te spelen, ze streden voor water om de plantjes die ze voormiddag hebben gezaaid, te kunnen besproeien. De kadeetjes amuseren zich hier rot! Tot morgen!!

_____________________

De speelclubs trokken na het ontbijt het bos in. Ze veranderden in gevangenen en moesten samenwerken om zichzelf te bevrijden uit hun cel. Namiddag begonnen we met een flinke regenbui, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. In vier teams streden de speelclubs tegen elkaar om elkaars vlaggen te bemachtigen. We sloten deze avond af met een gezellige wandeling. Onderweg kwamen we allemaal dieren van de boerderij tegen. De wandeling eindigde met een verrassing, marshmallows roosteren in het bos! Ondertussen heeft iedereen zijn bedje in de tent weer opgezocht en liggen de speelclubs heerlijk te slapen! Tot morgen! 🏕

_____________________

De rakwi’s amuseerden zich vandaag tijdens een spel waarbij ze doorheen hun chirocarrière gingen. Ze startten als kadee en eindigden als aspi. Daarna werden ze lekker vettig in het bos en speelden een hevig potje rugby. Ze kunnen ook wel goed eten amai!! 7 pannenkoeken eten is niks voor een rakwimaag hoor. De avond afsluiten deden we met blackbox met een aantal leuke vragen. Slaapwel en tot morgen. Groetjes van op de boerenbuiten!

_____________________

Dag thuisfront Vandaag hebben de Tito’s een staatsgreep gepleegd, na een volledige dag te strijden tegen dictator don quichot zijn ze erin geslaagd om de macht over El dorado over te nemen. Nadien was het tijd voor een feestmaal al viel de combinatie ansjovis, curry, mayo, kabeljauw en fanta niet echt in de smaak. De tandjes werden grondig gepoetst vandaag!

_____________________

Hey ouders, update vanuit onze boerderij in Neerpelt.
De keti’s trokken vandaag hun architecturaal pareltje recht en dit zonder slag of stoot. Tijdens de regenval trokken we ons terug in de tent en richtten we ons eigen beautysalon op. Wij zijn dus helemaal klaar om er nu echt aan te beginnen. Dikke kus van jullie favoriete boeren en boerinnen X X X

_____________________

De aspi’s vertrokken gisteren op avontuur richting het vliegveld in Zwartberg. Dit deden ze door een wandeling te maken aan de hand van tochttechnieken waarbij ze zelf de weg moesten zoeken. Eenmaal allemaal aangekomen op het vliegveld in Hechtel-Eksel maakte ze nog een fietstocht richting de bivakplaats.
Vandaag hebben ze hun sjortechnieken nog eens boven gehaald en bouwden ze hun eigen bedplatform. Vanaf nu zullen we hoog en vooral droog kunnen slapen. In de avond hebben we een glow in the Dark party gehouden omdat ze graag nog eens naar een fuifje wouden gaan. Tot morgen voor meer leuk nieuws!

_____________________

Ook een berichtje van de kookploeg:

Foto’s dag 2