Coronamaatregelen op chirozondagen

Update 12/02/2022

Chirozondagen & voorzorgsmaatregelen

  • Er is geen mondmaskerplicht, leiding en leden (alle groepen) mogen een mondmasker dragen tijdens de activiteiten.
  • De leiding zet in op buitenspel, voorzie je kinderen van voldoende warme kleren!
  • We vermijden spellen met intensieve contacten.
  • Om contacten tussen verschillende groepen te vermijden vragen we dat de oudste groepen (tito,keti,aspi) langs het padje via de Schuttenbergstraat naar de lokalen komen. De jongste leden (kadee,speelclub,rakwi) mogen via Tiendenschuur komen.
  • Het is aangeraden om met de fiets naar de Chirolokalen te komen (zeker de oudere groepen)!

Deelnamevoorwaarden

Iedereen is welkom op onze chiro! Ten minste als je kind:
● niet ziek is op moment van deelname
● 3 dagen voor deelname aan de chiro niet ziek geweest ( hoesten, verstopte neus, koorts,diarree, keelpijn, moeilijk ademen – neemt contact op met de huisarts en blijft indien nodig verplicht thuis.)
● niet tot de risicogroep behoort
Hoort je kind wel tot de risicogroep? Dan mag je kind komen mits jouw toestemming, of als je een attest van de dokter hebt.

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp, de activiteit of tijdens de werking?

Er wordt een vaste procedure gevolgd wanneer een kind ziek wordt. De begeleiders voorzien een quarantaine ruimte op de locatie waar je kind dan kan apart gezet worden wanneer er vermoeden van besmetting is. Ze nemen contact op met een huisarts in de buurt van de activiteit. De huisarts zal de groep adviseren m.b.t. te ondernemen stappen. Dit wil o.a. zeggen dat je als ouder of opvoeder kan gevraagd worden je kind op te halen. Hou hier dus zeker rekening mee. Kinderen (en ook begeleiders/omkadering…) die ziek zijn horen niet thuis op de activiteit of de werking en worden dus in quarantaine geplaatst en zo snel mogelijk opgehaald. Als blijkt dat jouw kind corona heeft (gehad) wordt je nadien gecontacteerd door de tracing inspecteurs, geef hen alle nodige informatie.

Contactlogboek en andere gegevens

De leiding houdt een contactlogboek bij van de verschillende bubbels, hierin registreren we wie aanwezig is op welke zondag en welke (externe) contacten er gebeuren die dag. Deze gegevens kunnen gebruikt worden door de tracing inspecteurs.