Gisteren was het voor alle groepen uitslaapdag, iedereen sliep een uurtje langer. Het was voor iedereen een leuke dag en het was culinair een hoogdag. De ochtend begon met pistolets, ’s middags stond er kalkoen met kroketten en bonen op het menu. We sloten de avond af met pasta Carbonara! We worden weer verwend.

Gegroet aardbewoners, groetjes van de kadees. Vandaag hebben we onze dag gestart met het grote muziekspel, waar 4 teams tegen elkaar streden. Daarna aten we lekkere hamburgers,bloemkool en aardappelen. Namiddag hebben we op de bivakplaats de kalfjes geaaid en een heus dessert gemaakt. S’avonds aten we nog hete honden en sloten we in stijl onze dag af.

De speelclubs speelden in de voormiddag Expeditie Robinson. Het was een gewaagde strijd tussen kamp Noord en kamp Zuid, uiteindelijk trok kamp Zuid aan het langste eind en wonnen ze het spel. In de namiddag wisten ze een schatkaart in elkaar te puzzelen en konden ze trots de schat opgraven. Die bevatte heerlijke marshmallows, die ‘s avonds rond een minikampvuurtje heerlijk opgegeten werden.

Vandaag sliepen de rakwi’s goed door en startten de dag stevig met een lekker ontbijtje. Eens de buikjes gevuld waren, begonnen we met het spel “Real-life zeeslag”. Hier was weer te zien dat de rakwi’s competitief zijn en gaan voor de overwinning. Na intensief te spelen, kwamen we op adem en aten we een heerlijk middagmaal. De rakwi’s deden efficiënt de afwas en lagen rustig hun briefjes te lezen. Namiddag stond er weer een topspel klaar, namelijk het Cupido spel. Hier speelden de rakwi’s om pijlen te verdienen en twee mensen te koppelen van het andere team. Beide teams verzamelden pijlen en vormden koppeltjes die samen een romantisch dineetje kregen met kaarslicht. Om de drukke dag te eindigen speelden we gezellig het spel “Wie is het”. Nu zijn we moe dus gaan we goed slapen! Slaapwel!!!

Zondag speelden de tito’s voormiddag het uithuwelijking spel. Zo werd de trouw van Kieran en Margot uitgebreid gevierd. Namiddag konden we eindelijk het TikTok spel spelen. De views op hun tiktoks waren het scorebord. In totaal behaalde ze 4 000 views op hun filmpjes, ze kunnen zich dus officieel TikTok famous noemen! ’s Avonds werd er gekeken of er wifi was op ons onbewoond eiland.

Vandaag moesten ze voormiddag bewijzen dat ze een artiest konden worden. Namiddag werden ze lekker vettig, en werd er een reuze slip and slide gemaakt. Ze sloten de dag af met het avondspel samen met de ketis en aspis. Tot snel! En wederom kusjes van al onze tito’s!!

De keti’s speelde voormiddag een bosspel gebaseerd op de Hunger games. Hierbij moesten ze voorwerpen verzamelen zodat ze konden overleven. In de namiddag zwommen we in ons zelf gebouwde zwembad. In de avond was er ons jaarlijkse avondspel met de 3 oudste groepen. Ze moesten opdrachten zoeken in het bos en communiceren naar elkaar via morsencode. Na wat zoeken hebben ze gevonden hoe ze dit het best doen.

Dag thuisfront! De aspi’s hebben er weer een toffe dag op zitten. In de voormiddag bouwden ze hun eigen boot en speelden ze daar zeeslag mee. Het werd een helse strijd tussen de Love Boat van de meisjes en de Yellow Submarine van de jongens. In de namiddag ontdekten de aspi’s wat ze allemaal konden doen met scheerschuim. Er werden enkele heel mooie kapsels gecreëerd :-). ‘s Avonds had de leiding een coronaproof avondspel voorzien voor de oudste groepen. De tito’s, keti’s en aspi’s namen het tegen elkaar op in een morse-spel. De aspi’s haalden uiteindelijk de overwinning binnen en marcheerden trots terug naar hun tent. Tot morgen!

XOXO