Vandaag stonden we allen wat vroeger op door de hitte en door de gezonde zenuwen voor de tweedaagse en trektocht. De dag begonnen we met een stevig ontbijt: spek en ei. Hierna vertrokken de Tito’s en Keti’s met de fiets op tweedaagse en de Aspi’s namen de bus, trein, bus … naar bestemming X.

Drinkbus gevuld, petje op het hoofd en goed ingesmeerd, vertrokken de kadees speelclubs en rakwi’s op trektocht. Na een zware wandeling (van 500m) bereikten de jongste groepen de grote buitenspeeltuin gelegen in een gezellig bos. Na een fijne picknick in het bos en een kleine platte rust (want dat was nodig na de lange wandeling) vertrokken we weer richting het meer. Waterspelletjes en plonsen in het water stonden op het programma. Het vieruurtje was een lekkere koek en een koel flesje water.

Op het menu stond deze avond balletjes in tomatensaus. Na een stevige portie en de nodige voorbereiding voor het jaarlijkse welbesproken fuifje, konden de koppeltjes de feesttent betreden.

Ondertussen ontvingen we bericht van de tweedagers. Alle groepen bereikten hun bestemming en vonden een slaapplaats. De Tito’s fietsten naar Mol en plonsten in het Zilvermeer. Ze vonden een slaapplaats in een café inclusief zwembad. Dat kwam zeker van pas tijdens deze warme dag. De Keti’s trokken richting Balen waar ze terecht konden bij andere chirovrienden voor een slaapplaats. De Aspi’s kwamen onderweg eindelijk te weten waar bestemming X was. Uiteindelijk strandde hun bus in Tienen waar ze gezellig zullen vertoeven op het festival Suikerrock.

Na alweer een leuke en actieve dag kijken we uit naar morgen. De tijd vliegt hier voorbij en het einde komt al een beetje in zicht.