Hier zijn we weer met een nieuw verslag van in Lommel, dit keer van maar liefst twee volle dagen. Gisterenavond had de leidingsploeg even geen tijd om de blog te schrijven want de kookploeg kwam op bezoek in de leidingstent, helemaal in Middeleeuwse outfit.

Woensdag speelden alle groepen weer een hoop fijne spelletjes.
De kadees zochten alle kaartjes van het grote Spongebobspel, schreven briefjes van het thuisfront, en gingen plonsen in het meer. Iedereen was helemaal uitgeteld van deze vermoeiende dag.
De speelclubs gingen op expeditie, ze moesten allemaal opdrachten volbrengen en uiteindelijk won kamp noord. Om af te koelen zijn ze ook nog even gaan pootje baden aan het meer.
De rakwi’s startten de dag met een lekkere hotdog, ze hadden omgekeerde dag. Na het ontbijt wisselden ze ook van kleren, de jongens deden meisjeskleren aan en omgekeerd. Namiddag werd het lekker vettig, de commandomarch werd vol overgave gespeeld. Bij de meisjes was Noelani de snelste en bij de jongens stond Giel op het hoogste schavotje.
De drie kleinste groepen sloten de dag gezamenlijk af met een nachtspel. Door middel van opdrachten te doen konden ze het visje in de juiste kleuren inkleuren. Iedereen was heel enthousiast en alle visjes kregen hun kleuren terug.

De tito’s gingen op teambuiding en in de namiddag maakten ze zelf de rode draad doorheen hun spel. ’s Avonds zijn ze nog even gaan plonsen en deden ze een opdracht van hun expeditie Robinson spel.
De keti’s zijn voormiddag gaan zwemmen en zetten dan de vlaggenmast helemaal op. ’s Avonds hebben ze hun chillhut afgewerkt en er meteen even gebruik van gemaakt.
De aspi’s ontwaakten in het bos aan het Saharameer tijdens hun expeditie Robinson. Namiddag speelden ze viking kubb, honkbal en zetten ze hun zwembadje op. ’s Avonds hielden ze een ontspannen avond, ze toverden hun tent om tot een welnesscentrum en kapsalon. Een foto van het resultaat zal zeker volgen.

Als avondeten kregen we de overheerlijke macaroni van de kookploeg voorgeschoteld, iedereen smikkelde meerdere borden naar binnen.
Na een goede nachtrust in de warme tenten of lokaal, ontwaakten we deze ochtend weeral met een stralende zon. Een korte samenvatting van de dag: bakken en braden.

Bij de kadees waren hun sjaaltjes vanmorgen opeens allemaal verdwenen. Er waren blijkbaar een paar dieven langsgekomen. Ze deden allemaal opdrachten om de boeven te ontmaskeren en hun sjaaltjes terug te vinden.
De speelclubs hadden iets teveel gegeten vanmorgen, ze speelden het dikzakkenspel. Het werd een strijd tussen de suikerbuiken en de fat-asses, maar uiteindelijk verloren ze hun extra kilootjes snel terug opnieuw.
De rakwi’s zijn verkoeling gaan opzoeken aan het meer en deden allemaal strandspelletjes in en rond het water.
De tito’s werden omgevormd tot echte drugsdealers. Gelukkig werden er ook een aantal agenten aangeduid om ervoor te zorgen dat alles onder controle bleef.
De keti’s werden in de gaten gehouden door big brother tijdens een spel in de schaduw van hun tent.
De aspi’s waren de hele voormiddag druk in de weer om een spel voor te bereiden voor de leden namiddag. Namiddag mochten ze eens oefenen in het leiding-zijn en de rest van de leiding wisselde ook voor even van groep.

Ben, Jef en Noémie zorgden er samen met de kadees voor dat de prinses weer terug gezond werd, door de juiste ingrediënten te verzamelen voor haar medicijn. Bij de speelclubs organiseerden Lenne, Thibaut en Tom de olympische waterspelen aan de rand van het meer. Hanne, Sam en Max lieten de rakwi’s de delen van hun eigen groepsnaam terug verdienen met leuke opdrachten.
Ook de tito’s en keti’s hadden een leuke namiddag met hun nieuwe leiding.

Kortom, de tijd vliegt hier om en de leden amuseren zich rot!

Vele groetjes vanuit Lommel, de warmste plek van het land.