Er was eens een dag met weer regen,

We startten de dag met een lekker ontbijt.
Voor de oudste 3 groepen was dit zeker nodig want ze hebben deze nacht de gevreesde zweedse omloop doorstaan. De leiding behaalde goud voor het verschrikken en de leden voor moed en dapperheid.
Tom Jacobs stond op het hoogste podium (en Sam van de aspi op de laagste trede).
De kadees en speelclubs dansten de zonnedans om de eerste regen weg te jagen. Hier slaagden ze in want na de middag stopte het met regenen.
De kadees maakten in de voormiddag een olympische puzzel en in de namiddag verwelkomden ze de nieuwe kadees met een receptie. 32 kadees gaan er de komende dagen tegenaan! Ze sloten de dag af met een knuffeltocht.
De speelclubs streden om het sterkste geslacht. De regen won maar zowel de meisjes als de jongens gingen tot het uiterste. In de namiddag verbaasden ze de leiding met hun dichtkunsten, daar kan iedereen nog wat van leren!

Matisse is machtig
en Jels is prachtig.
Sien is leuk
en Michaël laat ons lachen in een deuk.
Wij doen leuke spelen
en onze vlag is de gele.
We zijn een leuke groep
en het lekkerste is de soep.
De leiding krijgt een dikke duim,
maar ook een pluim!
(Kristina, Wouter, Lara)

De rakwi’s speelden het opgroeispel van baby tot bejaarde. TIjdens het Lord of the rings spel deden ze opdrachten om de ring te kunnen verbranden. Zij zijn weer in hun opzet geslaagd.
De tito’s verfden hun T-shirts en werden uitgedaagd met het spel fear factor. Het was steeds spannend om te weten welke smaak hun snoepje had. Was het een hondenbrok of chocolade?
De keti’s maakten ook vette T-shirts in het blauw. Namiddag verdwenen alle leden in een kartonnen doos en deden ze zo leuke spelletjes.
De aspi’s speelden een stadsspel en in de namiddag doorstonden ze de eerste doopopdrachten. Ze gingen volledig tot het uiterste.

De jongste 3 groepen liggen in dromenland en de oudste 3 spelen een avondspel.

Een boodschap voor de sportievelingen: zondag met de bezoekdag vertrekt een groep geoefende fietsers om 14u aan het gemeentehuis voor een tocht van 60-70 km met de koersfiets. Ze plannen om rond 17u aan te komen in Heusden.

Tot morgen,
Met beter weer 😉

PS: het lijkt alsof niet enkel de kinderen olympische disciplines oefenen maar ook de ouders gaan voor het goud in brieven schrijven.